100

Okej, detta blir inlägg nummer 100, och därför tänkte jag lägga upp ett av de inlägg jag personligen mest intresserat mig av nu när jag snabbt bläddrade igenom alla inlägg själv. Det är från Oktober 2009, och titeln var "life is a stranger". Läs om ni orkar, jag klagade mycket på hur konstig jag tyckte att jag själv verkade när jag skrev inlägget, men nu när jag i efterhand läser det tycker jag ärligt tallat det är rätt normalt.. tror många kan känna igen sig i dessa tankebanor.


Oktober 2009, Life is a stranger

"Tack vare en massa saker som påverkat mig i livet har jag blivit en sådan som tänker för mycket på onödiga saker. Till exempel, tänk om drömmar när vi sover inte är drömmar? Tänk om det är verklighet, och det vi tror är verklighet när vi är i vaket tillstånd är drömmar? Vi säger att drömmarna är märkliga, men i drömmarna så känns allting liksom normalt, till och med om det är ett stort svart rum mitt inne i en sopbil, fullt av dinnousarier.. Ja, det är en av mina drömmar som jag minns från när jag var liten.. >.< Sen tänker man, nej det kan inte va så, drömmar har inget sammanhang och man drömmer oftast olika drömmar hela tiden. Men tänk om livet är så? Tänk om livet är en blandning av olika världar och personer och när jag tänker på det har inte den här verkligheten heller något sammanhang.. vad händer efter döden? Vad hände innan man föddes? (Tänk själen, inte något annat -.-)
Allt detta delar ofta upp sig i två kategorier i mitt huve när jag är igång med dessa onödiga tankar, materiellt och själsligt. Nu stava jag säkert fel också men då har ni något att skratta åt, fast det gör ni nog redan åt den här löjliga, onödiga texten som makes no sense at all. Okej men iaf, tänk er att ni delar in känslor, tankar, övernaturligt osv i den själsliga kategorin och sedan allt materielt som sten, plast, tyg.. Ja, saker liksom, i den materiela kategorin. Sådant som inte känner (vad vi vet, men jag orkar inte lägga ner tid på att undra över om asfalten utanför någonsin varit olyckligt kär..). Om det är så att dessa två kategorier finns och allt är uppdelat i dessa två, fast på något mysko sätt lyckats kunna samspela och blivit till det vi är och det vi lever i. Betyder det då att vi är fast i en slags grund av materiela ting och alla känslor och tankar och personligheter osv är på något sätt fängslat i all olik slags materia. Hur byggdes allt upp? Är det där gud kommer in? Är det sant att det är en man som sitter och bygger upp med sina två olika slags klossar en hel värld. Och egentligen är våra känslor och tankar fria till att göra vad som helst, men eftersom vi är så manipulerade och fängslade i materia så är vi vana vid det och kan inte förstå hur mycket och oändliga andra möjligheter vi har. Vad händer när vi dör? Dör alla känslor? Är det så att allting är materielt och känslor är bara något som bildas precis som eld när olika föremål blandas eller rörs vid vartannat.. Eller är hela världen och livet själsligt, allting är en illusion som vi själva byggt upp..?

Ja, jag orkar inte gå in på mer, men jag har tänkt på det några gånger. Skyll inte på mig skyll på Filosofi A.. Det får igång tankarna på det här knäppa sättet -.- Jag önskar jag var en sådan som bara var tacksam över livet och inte tänkte så mycket på över vad livet är och varför vi finns och om vi verkligen finns eller inte utan ja, bara levde! Men samtidigt ger alla dessa tankar mig inspiration till mina estetiska sidor, och utan tankarna hade jag inte haft något direkt budskap att försöka få ut genom mina bilder, texter osv..

Det jag ville få ut med texten är väl mest så som överskriften lyder - Life is a stranger. Vi vet ingenting egentligen. Det betyder inte att man ska ge upp allt om forskande osv. utan bara att vi inte ska klaga för mycket på livet, för vi vet inte vad som väntar och vi vet inte varför allt detta händer. Och sedan är det så fel att klaga på de som är religiösa, för jag förstår dem. Jag är inte själv så religiös, jag har mina tankar och idéer om hur jag VILL att det ska vara, men mer är det inte för min del (det vi inte vet ska vi inte oroa oss för, så tro bara på det bästa möjliga om det är änglavingar i ett paradis i himlen efter döden så kör på det du får ändå inget veta förrän du lämnar denna värld) men precis som jag går in för det jag tror på är jag öppen för andra tankar och jag förstår att de som är väldigt religiösa känner trygghet i att tro så intensivt på något eftersom då känns det så rätt och man slipper oroa sig för döden, för man vet hur man ska hantera livet för att få det bästa möjliga efter livet. Säger de. Och jag tycker det verkar bra, sålänge det inte plågar en. För ärligt talat är jag faktiskt grymt rädd för döden. Jag vill inte hamna i nån slags evig sömn. Det har jag tänkt på flera gånger sedan jag varit liten, att man försvinner för alltid efter livet, kommer aldrig mer tänka en tanke, aldrig mer känna en känsla och aldrig minnas ett minne.. usch. Och det är rädslan för döden som gör livet så värdefullt för mig. Så visst, jag är rädd för att dö, men jag älskar att leva. Och det ser jag ändå som något rätt så bra! För det gör att man njuter av varje bra stund i livet och satsar allt för att få vara lycklig under den tid man har här."

leaving

Så som det blivit nu förstår jag hur du känner, med andra ord ska jag inte lägga mer tid på det. Jag vet själv hur det är att känna att någon tycker om en och man känner inte riktigt likadant men vet inte hur man ska hantera det, och jag vill inte vara den som kryper. Det räcker isåfall, jag ger upp. Det finns liksom inget annat att göra ändå?! Det går över, alltid, känns såklart jobbigt nu men inte alls lika jobbigt som för någon vecka sen. Så förmodligen kommer det kännas ännu lättare om någon-några veckor till. Japp, nu tar jag ett steg tillbaka och gömmer dessa känslor som började komma fram. Hatar när någon är efter mig som jag försökt visa hur många gånger som helst att jag inte känner likadant, så tänker inte vara sån själv, never thanks hatar sånt.

Och jag måste verkligen sluta driva omkring som en zombie med små låtsasproblem nu, jag är redo, jag vill ta tag i mitt liv nu. Jag var påväg upp för ett tag sen men föll snabbt igen. Nu ska ingen få påverka mig igen, detta är mitt val. Jag vill inte vara någon slags docka som påverkas av alla andra längre. Varför är vi människor så lättpåverkade? Någon sa till mig en gång att om vi slutat bry oss så mycket om vad andra tycker och tänker hade vi utvecklats så otroligt mycket mer. Förmodligen stämmer det, jag vet inte säkert men jag känner att de flesta som påverkar mig nu påverkar mig negativt och så har det varit allt för länge. Jag vill inte vara en vilsen individ med ögonbindel som andra säger åt vart jag ska gå längre, jag vill hitta min egen väg.
Jag har en del uppgifter jag verkligen borde ta tag i nu och det ska jag göra också. Imorgon börjar det första, sen tar jag små steg i taget och gör detta till mitt år, så som min moster sa en gång.
I am leaving this place now, and I wont look back.

Thalassa

make it happen

Har absolut ingen aning om vad jag vill göra med mitt liv längre, alla pressar mig och tjatar på mig om hur jag fördärvar mig själv och mina chanser, om hur jag måste ta tag i mitt liv och bli så ordentligen osvosv...
Man hör jämt hur man måste utvecklas och så, men ibland tänker jag bara "varför..?". Egentligen vet jag svaret på det, för så är det bara. För att man ska må bra är det viktigt att utvecklas och gå framåt. Men jag känner inte direkt för det nu, jag känner mig jämt nedslagen och fördärvad, det känns som om hela världen är emot mig vissa dagar, allt mer på senaste, och som att vad jag än gör kommer allt ändå sluta lika dåligt till sist. Jag vågar inte ta tag i mitt liv, jag sitter fast i mina egna destruktiva tankar, väntar på att mina krafter att orka dra mig upp igen ska komma tillbaka. Men nej, det går inte...
Vad har jag att kämpa för längre? Jag vet inte, vet inte varför jag finns och önskar så ofta att jag inte ens blivit född. Till vilken nytta ska just jag sitta fast här på en planet som känns så sjukt vrickad och onormal för mig? Jag känner mig ibland som en utomjording, som hamnat på den här planeten av något stort misstag och är fast här att i resten av mitt liv söka efter något eller någon som jag kan känna mig hemma hos men aldrig kommer lyckas. Har redan sett så mycket annorlunda, så många konstiga personer som till och med fått mig att undra... men ändå finns det något som passar dem, något som gör att de kan smälta in i vårt samhälle. Det går inte för mig. Varför? Varför ska allt vara så komplicerat, jag känner mig som en pusselbit som hamnat i fel låda...

Thalassa

the big war

Sex stycken ögon stirrar på mig, dömande och förtvivlande. De söker efter svar, svar jag inte ens själv har. Inom mig är det ett krig i både hjärta och hjärna, det onda mot det goda. Jag vet att det goda alltid vinner i sagorna, men problemet är att sagor är sagor och inte verklighet...
Men det finns så mycket hopp och tro i mig att jag på något sätt, trots att det är den trista verkligheten jag lever i, vet att det goda till sist kommer övervinna det onda. Men när ingen litar på en, när ingen stöttar ens drömmar och klagar och trycker ner blir det bara längre och längre att gå för att nå allt det där...
Sex stycken ögon stirrar på mig, och jag tittar ner men känner hur blickarna bränner hål rakt igenom mig. Mina tårar forsar och går inte att stoppa. Inte ett ljud.
Du är dålig, du måste växa upp, sluta springa runt och bete dig som ett barn. Men vad är jag?! Vuxen? Barn? Ungdom? Jag är inget känns det som samtidigt som allt och jag är så extremt rädd och förvirrad. Jag ser chanser komma och gå, jag vågar knappt lita på mig själv och mina egna önskningar ens längre. Det gör ont i hela kroppen men jag vågar inte öppna munnen. Jag har redan blivit nertystad så det räcker. För jag gör bara fel, säger bara fel. Därför vågar jag inte mer. Jag kommer inte ge upp, men jag vågar inte börja försöka än, inte riktigt än... för jag vet inte hur jag ska göra, hur jag börjar. Allt är en enda stor röra...

Thalassa

let me be me

Drunknar i hopplösthet och drar sig tillbaka, gömmer sig i sömnen och glömmer i drömmarna.
Vem var det som drog i mina ådror? Som fick hela hjärtat att lyftas och bulta tusen gånger snabbare?
Det behövs inget längre, jag är jagad, av er allihopa. Ni låter mig inte få vila, och försöker jag
vara sann så är jag elak, ljuger jag mår alla dåligt i längden. Jag kan inte förändras!
Inte för någon annans skull.. inte just nu. Jag har inte lust att försöka något, att lita på någon
till hundra. Jag är trött, och jag vill blunda och sluta hoppas och vänta. Låt mig va, låt mig blunda ifred.
Jag är ingen docka man drar i fram och tillbaka, ni kan inte dra i mina armar mer! Jag är trött på
att bli kallad prinsessa ena dagen och nästa är jag ett monster, men låt mig gå in i mitt skal och
få andas lite då, så jag kan hitta balans innan ni dömer mig. Det är bara era ögon som ser,
och tror så mycket.. ni vet inte hur det är. Jag gömde mig, jag kände mig som ett monster,
blev en prinsessa igen. Plötsligt är jag båda och, vem är jag egentligen? Jag är så rädd.
Låt mig vara om ni inte kan lita på mig, låt mig vara om jag nu är så kass. Jag ändras inte,
inte bara sådär. Jag har så många som pekar på mig, skrattar, hånar och pressar mig.
Jag försöker, jag vill förändras, men jag önskar att det fanns nån som inte bad mig förändras,
utan verkligen tyckte om mig för den jag är, hur jag än mår..

Thalassa

Its my life

Jag vet inte vad jag gör längre, jag mår dåligt. Jag vet att jag gör fel, och jag vill göra rätt, men det är lättare att göra fel.. men i längden, blir det nog lättare att göra rätt, eller?
Jag hade iallafall mått bättre om jag började tro mer på mig själv igen, om jag slutade se ner på mig och hata mig själv så starkt ibland. Jag vet innerst inne att jag klarar det, vill jag tillräckligt går allt. Jag ångrar så mycket jag gjort, och jag försöker lära mig av mina misstag, men det är samma sak för mig som i disneys tecknade alice i underlandet, alice sjunger "jag ger mig själv mycket goda råd som jag nästan aldrig lyder". Lite långsökt kanske men just den meningen från den låten tänker jag ofta på när jag gjort något fel. Men som sagt, jag har något i mig som får mig att våga och vilja kämpa, bara att jag måste hitta styrkan att göra det. Jag var påväg uppåt, men den här gången ska jag inte falla igen, och jag ska inte låta någon annan försöka styra mitt liv eller påverka hur jag ska vara som person. Jag är jag, och även om mitt jag är dåligt nu, kommer jag kämpa för det bättre.

Thalassa

time for a big change

Ja, det är dags. Jag har funderat länge, försökt, varit påväg att bli bättre men fallit igen. Men den här gången ska jag lyckas, jag tänker inte ge upp. Jag ska ändra på mig nu, på många sätt. Både mitt beteende och livsstil, och även stil till klädsel osv, hah. Även min blogg kommer förändras en del nu, eller ja får se hur det går med stilen och bloggen, vågar inte säga något säkert än för jag gillar min blogg som det är. Men hade gärna provat det där vanliga bloggarviset, inte riktigt, men liknande. Kommer aldrig sluta med mina mysko knas-inlägg om känslor och med dikter osv, men kommer bli mer blandat nu. Typ dagens outfit och sånt fjolligt som de andra håller på med lol. Det blir säkert azzum! (förvänta er dock inga videoinlägg, så lågt sjunker jag aldrig.........).
Hade riktigt mysigt med bästa madde idag, morgonen började lite fail, vi skulle till stan tidigt men försov oss, så vi drog hem till henne istället, plötsligt blev vi hungriga, tog bussen till familia och käkade korv och hamburgare! Sedan blev det hem om mig och hämta färg, penslar och målarduk, hem till maddes lägenhet och måla! Gjorde en tavla på nån slags zombietjej, kommer bild sen I guess. Slutade dock med att madde satt och målade en oseriös tavla på golvet med händerna, jag började hjälpa till, kletade lite färg på hennes hand, hon kletade på mig till sist var armarna täckta av blå färg. Såg ut lite som två avatars hihi. Och imorgon efter jag jobbat så ska vi städa hennes lägenhet inför ett litet krök på lördag. Blir säkert bra! Mer har jag inte att skriva ikväll, så ha det bäst.

Thalassa

dont let go its such a wonderful.. no, no its not..

kärlek - var det inte meningen att det skulle göra en starkare? är det inte sagt att kärlek, det "finaste" som finns, skulle göra en lycklig och glad? om det nu är så, varför lider jag då alltid av det?
olycklig kärlek, kallas det då, idiot.. ja, men ordet kärlek finns fortfarande med. och så är det, man får inte bara kärlek, "olycklig" hänger alltid på, kommer alltid springades efter och sätter sig framför kärlek. det är iallafall min erfarenhet. jag ville inte ens försöka för jag visste det redan, men jag tänkte att du var ett undantag, för du var verkligen inte som de andra. så sa jag säkert om de andra också men det stämde inte.. och även nu, efteråt, står jag ändå fast vid att du inte var som de andra. och jag vet, jag kommer glömma dig så som jag glömt dem. jag tänker alltid tillbaka på honom när jag hamnar på det där "olycklig kärlek" igen, om jag lyckades komma över honom kommer jag över allt annat. för det var första riktiga och det gjorde så ont så länge, mycket för att det även pågått så länge. så kanske var det lite därför jag föll så snabbt och mycket för dig? alla andra jag träffat sedan honom har påmint om honom på flera sätt och vis, men du, du var annorlunda. och därför kändes det så speciellt. jag känner mig som en stalker att jag tänker så mycket på dig, men egentligen är det väl inte så konstigt, jag tyckte om dig, mycket också! då blir man såhär, tänker, längtar, gråter, hoppas.. men vet innerst inne, att det handlar om att bara glömma och gråta ut, och aj, vad ont sanningen gör..

Thalassa

changed but still just a silly little girl

You told me how much you wanted me, I ignored you. You told me you wanted to see me sometime, just you and me, and I just ignored you. Then I met you, and you seemed to be a pretty nice guy after all. So I decided to meet you, just you and me alone. I was so afraid to let you in, so I kept the distance for a while. Then something strange happened, you started to ignore me. You told me you didnt want me so much more. And I couldnt ignore you anymore. Fuck, always the same, and its crappy, because were exact the same. When youve got what you wanted, you dont want it anymore.. I wish I was the one who falled first, then I wouldnt have to think anymore about you, as I suppose you dont think anymore about me now..
I know, I know.. I did wrong, I was an idiot, how could I? I didnt know what I was about to loose, but Im afraid that Ive already had lost it, long before my misstake..
Oh mister, what have you done to me? I was perfectly fine before you, there was no one, no one could enter my emotions, but somehow, in some way you pushed on my buttons. You turned on my feelings, you stole my solitude, my everything, my misery.. I could be movin on with my lonely days without feeling hurt, keep drikin out and forgett myself every night and dont give a damn next day.. its all gone. That reckless me is gone. I still hate so much, theres so much hate in me, and so much love that want to break free. But I wont let it out, Im too afraid to fall again..

At least I can tell myself that I got some great moments with you, I was never in love for real, but I was truly close, you are beautiful and you are a great person, whatever anyone else says, whatever you say.. youre  wonderful..

Thalassa

dont know what Im talking about

Egentligen har jag inget att skriva direkt, men ändå sitter jag här. Det är en deprimerande dag, men jag försöker inte bry mig. Det är inget jag borde bry mig om det är så fjantigt och löjligt egentligen. Men det är bara att man sitter här hemma, vill träffa sina vänner, men kommer på att de flesta av dem har någon, någon som de just idag sitter tillsammans med och hittar på en massa mysiga saker. Och jag sitter här, ensam, och påmins hela tiden om att jag inte har någon, hur det varit när jag haft någon, hur det kunde varit om jag haft någon. Jag vill egentligen inte ens ha någon, det som är grejen, jag har varit singel i flera månader nu och det är faktiskt skönt, men ändå känns det, vid sådana här tillfällen, riktigt ensamt. Jag har kollat igenom min kontaktlista på mobilen några gånger, men inte hittat någon som kan träffas. Jag vill bara ringa någon och prata, jag brukar inte va i så stort behov egentligen av andra människor, jag tycker oftast det är rätt skönt att vara ensam. Men just idag, just idag...
Det är ett år kvar till denna dagen kommer igen, jag undrar hur det blir då.. förra året satt jag också ensam, men mellan de två gångerna har jag haft någon. Varför kan det inte isåfall finnas typ, två-tre alla hjärtans dag per år? Lite sådär utspritt, så alla får chansen att fira dagen. Eller, ingen sådan dag, så man istället spontant har sin egen lilla "hjärtans dag". Nej, alla hjärtans dag är hemsk, även när jag firade den tillsammans med en gammal pojkvän var den inget direkt att hänga i julgranen. Spontant ska det vara, inte planerat att alla par går o ger varandra choklad o rosor o rosa-röda "I love you forever" kort... Det är löjligt. Men jag får väl leva med det, precis som alla andra.

Thalassa

superstar

Jag går igenom glömskans land, på glömda gator förbi tysta hus och spöken. Allt blir bara mindre och mindre här och de som var jättar som alltid log mot mig förut ser ut som små troll som snabbt försvinner förbi. Allt är dött och litet, vad hände? Den lilla prinsessan som förut gick på dessa gator med skolväskan fylld av onödiga teckningar på illusioner och sagor har blivit ett monster som släpar sig fram med en cigarett i handen och tragedier både bakom och framför sig. I en värld utan ljus ser hon sin spegelbild och tänker tillbaka, vad hände? Vad hände?
Inlåst i mina tankar, druknar i mitt hjärta. Förälskad i sorgen och hatad av hela sitt inre. Destruktivt tar jag det som en gång var mitt allt och sliter bort det, varje del. Sagorna som en gång var på mina papper har blivit till groteska, blodiga bilder. Det sprutar blod från mina pennor, överallt är det blod.
Fallen och förstörd utan kraften att orka ta sig upp ligger jag ner på glömskans väg och hoppas någon kommer och hjälper mig - eller att jag blir påkörd. Jag vill inte veta vad som hände. Jag vill bara försvinna från mig själv och bli den jag en gång var, eller iallafall lite. Går det inte att vara något stabilt? Allt handlar om balans men jag har ingen som helst balans! Jag tappar kontrollen tappar andan och faller ner igen. Ingen kan rädda mig, ingen vågar. Inte ens jag själv.
Som ett spel utan regler, ungefär som fia med knuff utan tärning. Jag knuffas snabbt tillbaka till start och kommer aldrig i mål. Når aldrig mitt mål. Mina spelkamrater bytar färg, alla förändras och jag står snabbt ensam igen och blir förråd. Utknuffad igen, vågar jag verkligen ens försöka mig ut på banan igen, eller ska jag alltid stanna här så jag slipper kastas ut fler gånger?
Vad hände?

Thalassa

youre just another fairytale

Det är förbryllande hur man glömmer folk. Ena dagen är de allt, nästa är det som om de aldrig existerade.
Det känns som att alla man träffar någon gång kommer att försvinna. Hade man hört att någon av de man känt förut gått bort hade man gråtit, men ändå har de redan varit som döda i ens ögon så länge.
Jag vet inte, kanske därför jag är så osäker när det kommer till att lära känna nya. Jag berättar gärna min historia jag hör gärna andras, inte så mycket för att lära känna dem utan mer som att berätta en saga som ska spridas vidare och lära andra av ens egna misstag. Och kanske lär man sig något av deras "sagor".
Livet är inte som en saga men ändå är det. Vi är böcker, som vi ständigt under hela livet fyller i. Och det är väl därför så många vill lyckas, bli kända och få sin bok publicerad, få sin saga känd.. eller?
Varför skulle vi annars vilja visa upp oss, det är precis som att vi klär upp oss, köper fina kläder, glittriga smycken, snygga skor och har en grym frisyr osv. Vem har bästa omslaget? Men som sagt, döm inte en bok efter dess omslag, brukar man ju säga, likadant om människor.

Thalassa

my unreal life

För ungefär två-tre år sen skrev jag en bok som heter "Teater teater", den handlar ungefär om mitt liv under den tiden jag skrev den och lite innan, fast på vissa sätt tvärtom. Om en tjej, Freja, som är superpopulär i skolan och alla älskar eller hatar henne. Hon har allt det där som alla andra tjejerna vill ha, status, de snyggaste killarna efter sig, vän med de coolaste tjejerna, en relativt känd mamma och de senaste kläderna. Ja ni känner till allt det där, finns oftast alltid någon sådan tjej under grundskolan speciellt. Och hon har precis slutat nian där boken börjar, allt är perfekt, men egentligen inte. Hon hatar att vara den hon är, eller rättare sagt den hon spelar. Hon vill inte vara den som har alla höga krav som de flesta egentligen hatar, den som trycker ner alla andra. Men hon gjorde ett val i början av skolan, och tack vare det valet har hon inte kunnat göra något annat än att spela med.
Så hon har en plan, hon har valt ett gymnasium med teaterinriktning, och vill bli skådespelerska. Men hon säger till alla sina kamrater i skolan att det är hennes mamma, som är regissör, som tvingat henne att välja det eftersom de andra kanske kan tycka teater verkar töntigt. Och hon lovar sig själv att efter sommarlovet ska hon sluta spela sin roll som den där poppistjejen, men under lovet får hon fortsätta, hon har ju inga andra vänner än de i sin krets från skolan.
Men en dag träffar hon en kille, Jack, som är helt annorlunda än de killar hon "passar" ihop med. Han sminkar sig, har långt hår, bär slitna kläder och spelar gitarr och sjunger. Han skiter i vad andra tycker om honom och är lite av en outsider. Och, dessutom ett år yngre än Freja. Allt han är, är allt hon inte är och allt en kille hon "bör" träffa inte ska vara. Men egentligen är det precis sån hon också är på insidan, men hon har aldrig vågat visa det.
Men med Jack gör hon det, han vet inget om vem hon egentligen är, eller det hon spelar som hon egentligen inte är.. Ja, ni märker hur invecklat det är, och det är just därför den heter "Teater teater", det handlar om hur man spelar teater i verkliga livet osv.

Min nya bok, eller novell, som jag väljer att kalla det i början eftersom jag inte vet om det verkligen blir en bok av det, jag menar jag har bara lyckats skriva klart "Teater teater" allt annat har bara blivit längre noveller eller så har jag inte ens orkat avsluta de. Men förhoppningsvis lyckas jag med den här. Och den här handlar om mitt liv de senaste månaderna, men kommer ta form i en annan väg än det jag valt. Så det börjar på samma ställe ungefär som jag för några månader sen, och kommer fortsätta i något helt annat. Tankar jag haft, tack vare ett ex som fick mig att känna mig dålig i vad jag än gjorde, valde, sa osv.
Och jag menar inget ont om just honom, för jag var verkligen kär i honom. Men det är något som tryckte ner mig förut väldigt mycket och jag såg ner på mig själv så som han jämt gjorde och därmed ledde det till så mycket skit.
Så boken handlar om en tjej som en kväll får ett samtal av sin pojkvän som det varit lite ostadigt med de senaste veckorna. Hon har precis skadat sig själv för första gången och han fick reda på det, och han orkade inte med henne mer då så han gjorde slut med tanke på hur mycket skit hon redan gått igenom som han fått stå ut med.
Lizzy, som jag valt att döpa huvudpersonen till, känner hur allting förlorar mening och betydelse, och vänder sig till sin barndomsvän Lorena. De tar upp kontakten som de förlorat rätt mycket innan, och Lorena som precis blivit dumpad av sin pojkvän också som hon varit tillsammans med i tre år har samma känslor som Lizzy.
Så de börjar tillsammans gå den destruktiva vägen, festar hela tiden och dricker även på vardagar. Det blir allt möjligt skit och de trycks bara ner mer och mer men anser att sålänge de håller sig på botten slipper de vara rädda för att falla ner och vänjer sig bara helt enkelt vid skitlivet. De är glada till en början undertiden de dricker, men helvetet kommer snabbt ikapp och det händer allt möjligt.
Lizzy börjar dessutom få en väldigt dålig syn på kärlek och killar. Hon säger jämt hur hon önskar att hon själv var en kille så hon kunde gå med i ett rockband och slippa bli sårad av killar jämt. Hur hennes förra pojkvän jämt klagade på tjejer och att tjejer var svagare osv. Så en dag klipper hon av sig halva sitt hår, sprayar upp det och framför ögonen och sminkar sig enbart med svart kajal runt ögonen och klär sig som en hårdrockarkille.
Hon har rätt mörk röst så när hon talar med en aningen djupare stämma kan man lätt tro att hon är en kille (okej, där märker ni att det inte längre är som mig i verkligheten, jag med min pipiga ljusa röst heh) och hon träffar en hårdrockare när hon är ute på en bar en kväll som hon börjar snacka lite med. Han ser henne som en kille och märker inte alls att det egentligen är en hon. Hon presenterar sig som Lace och killen hon träffat kallar sig Crash.
Han erbjuder henne en plats i hans band, som sångare, eftersom hon har så ljus röst "för att vara kille" så tror han att hon kan ha en grym röst. Och när hon väl provsjungit med bandet får hon gå med.
Tillsammans med bandet som får några små spelningar lite överallt på sunkiga ställen, blir de upptäckta och det går snabbt uppåt för rockbandet. Men, Lizzy börjar plötsligt få känslor för sin bandkamrat Crash, och det blir problem när hon vill visa sina sanna känslor - och sitt sanna kön.

Och ja, det låter knasigt. Jag vet, I know I know.. men jag tror det kan bli bra! För jag menar inget med denna boken att jag vill va kille tro mig haha, det är bara för att jag vill skriva en intressant bok och blandar in en del av mitt eget liv i den, precis som med "Teater teater". Så säg gärna vad ni tycker om båda böckerna, eller, boken och novellen, kallar jag det tills vidare.. min nya har ingen titel än men det kommer väl senare.

Thalassa

14 feb

I remember you when I think of that date, and I remember him too. Why is it that its always one day that all this pain explode in your chest? I can see that day already, how it will be. There will be so many pretty girls, putting on their makeup as usual, fix their hair as always, put on some nice clothes so maybe someone will notice them. We all do it. Trying to get someones attention. But on that day, I think I wont put on my makeup, I wont fix my hair and I wont put on those nice clothes.. I want to stay home, inside my room and look at movies with no love. Like, horror and stuff like that.

Dear wonderful girls, sitting alone on valentines day with your Ben & Jerry's in one hand and the spoon in the other one, dont feel like your the last one who doesnt got anyone. We have ALL been there! Its not a day to be blue just because you havent found your love, this day doesnt exist to make you feel bad if you dont have someone to love. Its about to celebrate love, and we will all get there.. And, when I think more about it, I think I the best day, actually, would be to spend the day with someone you love. Like friends or maybe family. Remember when we were little girls sitting in the classroom makin valentine-cards for our parents and brothers and sisters? Lets step back to that, and celebrate what weve got, and not cry for what we dont got.. yet.

Kisses and hugs and happy valentines day (soooooooon)

Thalassa

cant breath

Glöm det. Tänk med hjärnan för en gångs skull och bara glöm det. Du vet inte vad du ger dig in på, eller jo, det gör du, du är dum i huvet om du förnedrar dig själv såhär igen. Varför gör du alltid det? Samma sak om och om igen. Du utsätter dig för så idiotiska saker hela tiden, utan att tänka slänger du dig in i allt som ger risker, varför kan du inte bara vara ordentlig och tänka på vad som är bra för dig för en gångs skull?

Just det, för jag är en idiot..

Thalassa
RSS 2.0