Upside down

Helluu!

Jag har verkligen haft det upp och ner de senaste dagarna, veckorna till och med. Mitt nya jobb (Grekiska kolgrillsbaren, Väla) har varit lite svårt att komma in i, men det som verkligen hjälpt mig är att jag har en mycket bra och förstående chef och otroliga arbetskamrater! Jag skriver inga namn, men ni alla på Grekiska kolgrillsbaren, ni betyder mycket! Jag trivs riktigt bra och det är tack vare er! Ett stressigt jobb som detta gör att man kan verka sur och arg emellanåt men jag (som aldrig jobbat på ett liknande ställe) har lärt mig att man aldrig ska ta det personligt, för är man stressad är det svårt att vara musse pigg-trevlig (nytt uttryck!!!!!!!!!).

Jag har haft väldigt ont i magen och en del huvudvärk den senaste tiden men jag klarar mig igenom dagarna! Man ska bara ha mycket att göra så man lyckas tänka på annat och glömmer bort det. Och det har jag, heh.
Nu sitter jag och skriver på min pojkväns mormors dator, vi åt för en stund sedan och dricker lite öl och vin framför tvn just nu. Snart drar jag och min älskling vidare så han kan repa lite med sitt band sen ska han och jag ut en liten sväng, jobb imorgon igen så får ta det lugnt och lägga sig i tid.
Men ni får ha det så bra allihopa!

Thalassa

waterfalls then happy thoughts

OBS! Tråkig text! Kommer annat strunt efter! :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag har gråtit mycket de senaste dagarna, imorgon ska jag till läkare och kolla upp varför jag har så ont i magen. Hittar de inget är det väl inbillning som alla andra påstår omkring mig, men att inbilla sig den smärtan jag haft hela dagen idag låter lite väl. Menmen vad vet jag, jag är ju bara en "dum ungdom". Jag vet att jag inte har lika mycket erfarenhet som mååånga andra, men jag är påväg! Det hjälper inte att alla klankar ner på mig, jag känner mig totalt inträngd i ett hörn. Jag vågar inte ens berätta för vissa om hur läget egentligen är, jag skäms för mycket "så skriver hon det öppet på sin blogg, hallå?" nej inte helt bara lite om det ingen fattar väl egentligen vad jag skriver om. Och de jag inte berättar hela sanningen för läser knappast min blogg. Men iallafall, jag mår dåligt både psykiskt och fysiskt just nu och om det ena beror på det andra eller tvärtom eller inte alls, det vet jag inte, men jag tänker inte ge upp! Jag har gjort det för många gånger innan och jag är inte så svag fast ni tror det! Jag kan klara av det lika bra som er, och jag tänker nå dit, kämpa för det så jag slipper skämmas och komma hem med svart smink rinnande längst kinderna. Jag pallar inte känna mig såhär dålig och svag längre, nästa gång ska jag sätta mig ner, ta några djupa andetag och ta tjuren i hornen och bara göra min plikt. För det måste vi alla, eller hur? Och jag vill inte vara sämre än alla andra, för det är jag inte, bara ovan och.. svag. Men det ska jag ändra på nu.

----------------------------------------------------------------------------------------------------


Okej, då fick jag skriva av mig lite.
Jag tycker det är ett smart sätt, att skriva av sig när man känner att man behöver avreagera sig varesig det är bra eller dåligt. Och att ni kan läsa det jag skriver, iom att det inte blir för detaljerat, kanskekaaanske kan vara en bra grej också! Känner jag mig nere och hittar nån som förstår mig och känt/känner likadant så är det riktigt skönt att höra eller läsa om! Man känner sig plötsligt inte lika ensam. Så många människor som det funnits och finns och kommer finnas, tro aldrig att du är ensam. Nånstans nångång finns det säkert någon som skulle kunna vara en copycat på dig. Vi är inte så ensamma som vi oftast tror, bara öppna ögonen och se.
Träffa nytt folk är en av de värsta och roligaste sakerna jag vet faktiskt! Jag kan antingen vara blyg och ha tunghäfta, beroende på humör osv, men ibland bara säger det klick liksom, och man har så jävla kul och tänker "Oj vilken tur att just jag fick träffa den här personen!". Även om det handlar om en vän du träffar i gymnasiet som du tänker hålla kvar vid resten av livet eller bara att du träffar en person på tåget som får dig att inspireras och tänka efter, det är riktigt härligt! Jag kommer definitivt vilja jobba med konst i framtiden, av alla möjliga slag, men viktigt för mig också, även om jag kan vara rätt blyg ibland, är att få vara bland människor och träffa nya personer, binda nya kontakter. Det finns så många häftiga och trevliga människor där ute och jag vill inspireras! Till konsten till livet till allt!

Okej, slutpredikat eller vad man ska säga (skriva) nu är jag trött och behöver nog sova efter vattenfallet som kommit och gått från ögonen idag. It sucks to be sad, men som jag skrev i tidigare inlägget, vi alla är det då och då. Jag tänker sluta vänta på att de dåliga stunderna ska förstöra de bra och istället bli en positivare människa och tänka på att det snart blir bra igen när det känns lite sämre! Och det tycker jag ni också ska göra!
Kramar på er och ta hand om er!

Thalassa
dåligt fotad teckning som jag ritade idag, självporträtt från bild jag ladda upp häromdan.

Like a prison

Hej alla galningar!
Jag tänkte snabbt berätta om min konst nu bara, jag skriver ju en hel del och tecknar/målar ännu mer. Mina bilder och texter är ofta destruktiva och hemska, vilket är rätt märkligt eftertsom jag som liten var väldigt oskyldig och drömmande om allt vackert och bra. Men med några få års erfarenhet om det hårda livet, och då menar jag inte bara det som anses vara hårt som jobb osv, så har jag lärt mig att den mörka sidan hos oss, de svaga sidorna och de sidor vi kämpar för att besegra, är också viktiga. Inte för att hålla kvar utan för att påminna oss om att inte göra om samma misstag, inte hamna där igen osv.
Vårt samhälle visar glädje och skönhet, men en människa går ofta igenom svåra situationer som ofta kräver så extremt mycket kraft för att bekämpa. Och att nämna dessa, eller visa dem, är inget fel alls. Inte i min värld. När jag ser en destruktiv bild som tilltalar mig kan jag ofta reflektera över svåra situationer som jag själv gått igenom, och jag tror det är viktigt. Men vi glömmer det, för vi ska bara dölja det dåliga, visa det bra. Och som jag skrev igår om hur dålig jag kände mig att jag inte klarade något ordentligt eller tillräckligt bra, well, så känner vi alla någon gång. Men vi tar oss oftast igenom det. Och för mig, som sagt, kan det hjälpa att få se och läsa eller kanske till och med höra om andra som gått igenom liknande för att förstå hur enkelt det egentligen är att glömma eller gå vidare ifrån.

Kära vänner, det är inget fel i att må dåligt, det är inget fel i att visa det för vi är människor! Inte robotar installerade att inte visa det, människor! Vi har känslor och DET GÅR INTE att alltid vara på topp!
Thats it! Njut av de bra stunderna och ta er igenom de dåliga, båda delarna kommer alltid att finnas där men det är varken fel något av det. Och inte att visa det.
Ha det bäst alla!

Thalassa

the invisible girl that is my name

You talk about love and hate like you lived forever
you tell me how to choose and how to be how to act
'Girl, youre nothing but trouble and you cant do anything right!'
'Girl, thats life! Get used to it or die!'
You all tell me how stupid I am how I dont even seem to try
how I lay back and dont care to try dont care to learn

What you dont know is how much I cry
Cause all I do seems to be wrong even if I try
everything everyone everything goes wrong
I want to be so perfect and do all things right
but at the end of the day
even if I feel better and more wise
they all stand up and say:
'Girl, all you do is wrong, go home!'

Allt jag gör blir fel, alla verkar tycka jag är dålig. Till och med det jag är bäst på verkar folk tycka om att klaga på, även om de inte kan de själva ett piss. Jag pallar inte mer, ibland vill man bara rymma eller försvinna eller bara gömma sig under täcket i några år..
Orkar inte försöka om alla bara ser felen hela tiden, fast jag försöker, om ni bara visste hur mycket jag försöker! Hatar att känna mig så jävla kass, hatar detta!!!

Thalassa

Im as free as my hair

Hejhejhej!

Idag blir det ett kort inlägg, tänkte bara visa att jag är hårmodell i tidningen "Frisör", Catrin Wiktorsson som klippt mig på Tims haircut i Helsingborg och är nominerad till årets frisör i kategorin årets nykomling. Rätt awesome!
Här kommer två bilder, mer har jag inte att skriva om just nu. Jo, second hand affärer, what would I do without it!
Ha det BÄST!

Thalassayou cant buy a house in heaven

I belive in you and me and I have never felt so free
theres no one else in this world no one else ever
You became a friend of mine for not a so long time ago
and everything slowly turned brighter in my life
You showed me how to relax and just let go of silly thoughts
and I realized its you Ive been waiting for

------------------------------------------------------------------------------

HEJ allihopa,
jag har färgat håret igen, det skulle bli rött, men tyvärr blev det helt annorlunda från hur det såg ut på förpackningen... Det blev mörkt och väldigt mycket åt det lila hållet. Men men, när detta försvunnit lite mer så ska jag försöka mig på en ÄNNU rödare, tror jag, eller köra på det jag borde och tänkte innan, min egen bruna nyans typ och låta håret växa ut och bli friskt och naturligt. Men jag har längtat efter rött hår länge så får se.

Okej egentligen, det är inget problem och inget jag tänker gräva ner mig i mer nu, hinner dessutom inte ska äta sen åka tillbaka till min älskade påg! Och sen blir det jobb ons-sön mellan 11.00-18.00. Så kom till mitt jobb och käka nu, och säg hej eller något hihi. Grekiska kolgrillsbaren på Väla centrum. (PS. om en vecka börjar jag på en konstkurs i Helsingborg dessutom, skönt att hålla igång med något man tänker satsa vidare på sen också!)
Ha det bäst alla!

Thalassa
Och ja, mitt hår är fortfarande riktigt kort. Dont like it.
RSS 2.0