Walk into the future

Det är ibland svårt att veta exakt vem man är och vem man vill vara. Speciellt om man inte vet vad som kommer hända alls i framtiden, inte nästa vecka, inte nästa år, inte om 5 år osv. Jag har ingen aning om vad som kommer att hända eller vad jag vill göra just nu, jag känner mig otroligt förvirrad och vilsen. Skolan är slut, och jag har inget jobb och inga planer på något direkt. Allt jag vet är att jag vill så fort som möjligt kunna komma närmre min pojkvän som just nu bor ungefär 50 mil från mig och att jag vill hålla på med något estetiskt i framtiden. Jag vill gärna resa en hel del också, innan jag bestämmer mig för vidare utbildning/arbete. Jag känner mig rätt deprimerad över situationen just nu ärligt talat, samtidigt som jag kan tycka det är rätt spännande med så många möjligheter. Men det är svårt att våga välja något, man är rädd att ångra sig och att det sen är för sent. Men jag vet en sak, och det är att jag måste lära mig att tänka på saker som är viktigt på riktigt, och sluta hänga upp mig på dessa småsaker som jag gått o mått dåligt över då och då i flera månader. Jag har en tendens till att alltid hänga upp mig på mina dåliga sidor, och sånt jag inte har, istället för att glädja mig åt det jag har. Jag är aldrig helt nöjd, speciellt inte när det gäller mig själv som person och ytligt. Jag vill däremot lära mig att vara nöjd med mig själv och sluta sätta så höga krav på mig hela tiden, för jag orkar inte gå och försöka vara perfekt hela tiden. Jag vill inte det, men jag försöker ändå även om jag vet att det är ett omöjligt mål. Jag ska försöka koncentrera mig på andra saker nu, så som jobb och andra framtidsplaner. För nu är det viktigt att jag verkligen kommer igång med mitt liv. Och även om det är en liten grej som kanske inte alls har med saken att göra direkt, så är jag iallafall igång med att måla och teckna en massa, och ska ordna en utställning sen när jag har några bilder klara. Förmodligen bara på typ något bibliotek eller så, men ändå liksom det är alltid något. Sen ska jag få hjälp av pappa att göra en webshop med mina bilder också förmodligen. Man får hoppas på att det kan ge något, jag har iallafall ett litet projekt nu under sommaren, får försöka hitta ett riktigt jobb också, och fixa historia A kursen hemifrån också usch.
Hoppas alla har en bra sommar!

Thalassa


generation manipulation

Världen känns kall och mörk, den känns grå och platt. Jag har alltid haft som mål att inte dras in i detta trista och hårda mönster, men det är svårt. Generation manipulation och pressen att vara felfri jagar oss alla ständigt. Vi går med påklistrade leenden och tio lager, minst, påhittat självförtroende och lycka. Samtidigt som man spelar lycklig och perfekt visar världen en jämt att man saknar det ena och det andra och man jagar en bild någon eller några anser är perfekt och försöker efterlikna den. Inget sker med våld så man har inget att klaga över. Det är ditt eget val att sätta på TVn, det är ditt eget val att titta på alla reklamer och sådant som hängs upp överallt, det är ditt eget val att lyssna på alla andra människor som talar om detta. Vart du än går jagas du av det, men ingen tvingar dig att lyssna. Men vem kan hålla huvudet ovanför ytan när i princip varje människa simmar under och tittar snett på dig om du inte gör samma sak?

Tänk efter, vem är du? Är du tvungen att vara någon som andra anser vara en hel person? Finns det inte mer än alla dessa kategorier kallade "stilar" att välja bland? Måste du tvunget se ut på ett sätt för att kunna tycka på det sättet? Måste du lyssna på den musiken för att kunna tycka om någon annan som gör det? Måste man gå på ytan och på ytliga intressen, när det i slutändan ändå alltid visar sig att det inte alls är det som är viktigt. Försök akta er för vad världen vill pressa i er hela tiden. Du blir inte gladare för att du har den saken, du blir inte mer lycklig för att halva världen tycker att du har grym stil. Du får bara höga förväntningar på att du alltid måste göra bättre ifrån dig nästa gång isåfall. Det är så det är, det ska bara bli bättre, gammalt är dåligt, nytt är bra. Varför ska man ha det bästa av allt hela tiden? Klart man vill ha det så bra som möjligt, men vi prioriterar ofta fel saker.
Det finns mer än bara yta, och det är verkligen INTE töntigt att gå på djupet ibland också, att tro att en persons värde sitter i utseendet och stil och allt sånt är däremot töntigt, löjligt helt enkelt. Ibland tänker jag, tänk om alla i världen varit blinda? Visst, det hade nog blivit lite kaos då.. men jag tänker mer att isåfall hade vi utvecklat en helt annan värld, vi hade levt ett helt annat liv och ibland tycker jag den tanken känns riktigt bra, men mest skum.. Men det behövs verkligen för vår värld att vi börjar tänka på mer än bara pengar och ytligheter, allt med status och sånt, alla vill nog helst av allt nu för tiden vara vackra, rika och populära. Även jag kan erkänna att det låter frestande. Men jag tänker inte falla för det, jag vill inte det. Jag vill inte låtsas som om allting är hur bra som helst och koncentrera mig på mina små problem som jag inte ens behöver bry mig om egentligen när jag har möjligheten att kunna hjälpa andra som har det sämre och påverka världen kanske lite iallafall till att bli bättre. Det är svårt att stå emot allt sånt som man lätt annars lockas av, men jag tror att om vi försöker, och ett tag koncentrerar oss på vad som verkligen behöver ändras i världen, så kan utvecklingen komma ett steg längre när det gäller mänskligheten. Nu har vi fastnat i en kall och trist värld, och jag vill ändra på det, så mycket som jag kan.

RSS 2.0